Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΙΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

σας καλεί στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει

την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 6.30μ.μ.

στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη»
του Δήμου Ιλίου
στην αίθουσα «Καλλιτεχνικό Καφενείο» (2ος όροφος)
Αγίου Φανουρίου 99, δίπλα στην Εκκλησία του Αγίου Φανουρίου

Γιατί φτάσαμε στη σημερινή υποδούλωση και εξαθλίωση;
Πώς θα απελευθερωθούμε, θα αναπτυχθούμε και θα προοδεύσουμε;

Θα μιλήσουν
ο Μανώλης Μηλιαράκης, δημοσιογράφος
ο Βαγγέλης Κουρής, νομικός
ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, φοιτητής Ιατρικής
ο Σήφης Στενός, φιλόλογος-νομικός
Συντονιστής της συζήτησης θα είναι
ο Χρήστος Πηγαδίτης, δημοσιογράφος

   Σε όλη τη νεώτερη ιστορία της η πατρίδα μας πά­ντα ήταν εξαρτημένη από ξένες Μεγάλες Δυνάμεις. Στα τελευταία 70 χρόνια αυτό το καθεστώς εξάρτη­σης τρεις φορές πήρε τη μορφή απροκάλυπτης ξέ­νης κατοχής. Το 1941 γερμανικά τανκς επέβαλαν α­νοιχτή στρατιωτική γερμανο-ιταλο-βουλγαρική κατο­χή. Το 1967 ελληνικά τανκς επέβαλαν την 7/χρονη δι­κτατορία, ένα καθεστώς έμμεσης αμερικανικής κατο­χής. Η μεγαλειώδης αντίσταση του ελληνικού λαού οδήγησε και τις δύο φορές στην απελευθέρωση, αν και η εξέλιξη δεν ήταν αυτή που οραματιζόταν.
   Σήμερα η τρίτη κατοχή βιώνεται κυρίως ως οικο­νομική και πολιτική, με επικυρίαρχους την Ε.Ε. (όρ­γανο των ισχυρών του Βορρά-Γερμανίας), την Ε.Κ.Τ. (όργανο των τραπεζιτών) και το Δ.Ν.Τ. (όργανο κυ­ρίως των Η.Π.Α.), που, με πρόσχημα το εξωτερικό χρέος, καταλύουν ανοιχτά την εθνική μας κυριαρχία. Χρέος μας, ιδίως της νέας γενιάς, είναι να στρατευ­τούμε σ’ ένα νέο, μεγάλο Κίνημα Εθνικής και Κοινω­νικής Απελευθέρωσης, εμπνευσμένο από τους μεγά­λους αγώνες του λαού μας στην πρόσφατη αλλά και την παλαιότερη ιστορία μας.

Αντίσταση, Ακύρωση των Μνημονίων και Έξοδος από την Ε.Ε.
    
Πρώτος στόχος είναι η ανατροπή του υπάρχοντος πολι­τικού συστήματος και η κατάργηση όλων των μνημονίων και των σχετικών συμβάσεων ως αντισυνταγματικών και α­ντεθνικών. Το καθεστώς των μνημονίων και η εν γένει στά­ση των δανειστών μας επιβεβαιώνουν ότι η Ε.Ο.Κ., αρχικά, και η Ε.Ε., στη συνέχεια, όχι μόνο δεν εξελίχθηκαν σε Ευ­ρώπη των λαών, όπως πίστευαν πολλοί, αλλά, αντίθετα, γί­νεται φανερό ότι η Ε.Ο.Κ. ιδρύθηκε και μετεξελίχθηκε σε Ε.Ε. για να υπηρετεί τους ισχυρούς του κεφαλαίου κι όχι τους λαούς. Η Γερμανία εξελίσσεται σε κυρίαρχο κέντρο και υλοποιεί το εθνικιστικό σχέδιό της για μια νέα ηγεμονι­κή κυριαρχία στην Ευρώπη.
   Ο καπιταλισμός, με όλες τις εκδοχές του και όλους τους θεσμούς του, μεταξύ των οποίων και η Ε.Ε., δεν ε­ξανθρωπίζεται, αλλά γίνεται συνεχώς αγριότερος. Γι’ αυτό απαιτείται η χάραξη εθνικής στρατηγικής εξόδου από την Ε.Ε. με δημοψήφισμα και η σύναψη Συμφωνιών Συνεργασίας με όλες τις χώρες (και με την Ε.Ε.) στη βά­ση των αμοιβαίων συμφερόντων και στο πλαίσιο μιας πολυδιάστατης ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Η Δημοκρατία, η Κοινωνική Δικαιοσύνη και ο Πολιτισμός μας
  
 Με την αποχώρησή μας από την Ε.Ε. θα μπορούμε πλέον, ως ανεξάρτητο κράτος, ν’ αποφασίζουμε μόνοι μας για την τύ­χη μας, να επαναφέρουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεν­νήθηκε, να την εμβαθύνουμε και να τη διευρύνουμε.
   Ουσιαστική δημοκρατία και ελευθερία δεν είναι δυνατό να υπάρχουν χωρίς κοινωνική δικαιοσύνη. Γι’ αυτό οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας πρέπει να είναι ιδιοκτησία της κοινωνίας, μέσα από όλους τους φορείς που την εκφράζουν.
   Από την πατρίδα μας πέρασαν πολλοί κατακτητές, εν τούτοις ο Ελληνισμός δε χάθηκε, χάρη στο σπουδαίο του πολιτισμό. Δεν εννοούμε μόνο τα αριστουργήματα της τέχνης, αλλά κυρίως την πολιτιστική παράδο­ση της καθημερινής ζωής, το κοινοτικό πνεύμα, την κοι­νωνική αλληλεγγύη. Γι’ αυτό και σήμερα απαιτείται η περαιτέρω α­νάπτυξη του ευρύτατου δικτύου αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί, ώστε να συμπεριλάβει όλους τους πολίτες που βιώνουν με το σκληρότερο τρόπο τις συνέπειες της κατοχής.
   Για μια νέα παιδευτική αναγέννηση χρειαζόμα­στε εθνική αυτογνωσία (κι όχι διαστροφή της Ιστο­ρίας από την κ. Ρεπούση), αυτοπεποίθηση και α­νοικτό πνεύμα επικοινωνίας με τους πολιτισμούς των άλλων λαών.

Η Εθνική Κυριαρχία και η παρουσία των ξένων
  
 Η υποτέλεια των ψοφοδεών ελληνικών κυβερνή­σεων, ιδίως σε καθεστώς κατοχής, δίνει το δικαίω­μα σε γείτονες να προβάλλουν παράλογες απαιτήσεις σε βάρος μας, πέρα από κάθε έννοια Διε­θνούς Δικαίου. Με τις κατάλληλες συμμαχίες, την ενίσχυση του κράτους και της αποτρεπτικής μας δύναμης (εθνική-παλλαϊκή άμυνα) μπορούμε να ε­ξασφαλίσουμε το σεβασμό όλων.
   Στο Αιγαίο δεν παραιτούμεθα από το δικαίωμα της επέκτασης στα 12 μίλια και ορίζουμε ολόκληρη την ΑΟΖ. Δεν επιτρέπουμε στην Τουρκία να θεωρεί την Ελληνική Θράκη ξέφραγο αμπέλι. Δεν επιτρέπουμε στους Σκοπιανούς να σφετερίζονται την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας με σύνθετες ή διπλές ονομασίες. Δεν αδιαφορούμε για την τύχη των Ελλήνων της Β. Ηπείρου. Δε νοούμε λύση του Κυπριακού, αν δεν αποχωρήσουν τα στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι, αν δε γίνει σεβαστή η ενότητα της Κυ­πριακής Δημοκρατίας.
   Για τα εκατομμύρια των ξένων, που έχουν μετατρέψει την κοινωνία μας σε πυριτιδαποθήκη, απαιτείται μια πολιτική μετανάστευσης συμβατή με τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του πολιτισμού μας, ώ­στε οι ξένοι που θα παραμείνουν να είναι μόνον ό­σοι χρειάζονται, να σέβονται τους νόμους και τον πολιτισμό μας, με ταυτόχρονη δική μας υποχρέω­ση για το σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους. Εννοείται ότι σε όλους τους πραγματικά πολιτικούς πρόσφυγες οφείλουμε να παρέχουμε κάθε προστασία.

Πώς θα γίνει η ανόρθωση της οικονομίας μας;
   Ο τόπος μας έχει άφθονες πλουτοπαραγωγικές πη­γές, εξαιρετικό κλίμα, σημαντική γεωγραφική θέση, σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό με σπουδαίο πολιτισμό. Εάν απελευθερωθεί, έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης.
   Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους θα το διαγράψουμε ως απεχθές και επαχθές, όπως έκαναν άλλες χώρες. Θα απαιτήσουμε από τη Γερμανία όσα μας χρωστάει από την άλλη Κατοχή, τα οποία υπερβαίνουν το χρέος. Αν χρειαστούμε κάποια δάνεια, θα τα αναζητήσουμε από το εσωτερικό και την ομογένεια και (αν αυτά δεν επαρκούν) από χώρες που έχουν ή­δη προσφερθεί να μας δανείσουν με ευνοϊκό επιτό­κιο χωρίς μνημόνια.
   Με την επαναφορά του εθνικού νομίσματος θα μπορούμε πάλι ν’ ασκούμε νομισματική πολιτική προς όφελος μας, να ενισχύουμε τις εξαγωγές και την παραγωγή μας. Αμέσως θα εθνικοποιήσουμε μέρος του τραπεζικού μας συστήματος, θα θέσουμε υπό κοινωνικό έλεγχο το υπόλοιπο και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, ενώ η δημόσια περιουσία που ξεπουλήθηκε σε ιδιώτες θα επανέλθει στο Δη­μόσιο. Όσοι έβλαψαν το δημόσιο θα τιμωρηθούν και η περιουσία τους θα κατασχεθεί.
   Με την ανάπτυξη της παραγωγής μπορούμε να μειώσουμε αισθητά ή ακόμα και να εξαλείψουμε την ανεργία, ν’ αυξήσουμε τα έσοδα του κράτους και, με την πάταξη της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου, να επαναφέρουμε τις κοινωνικές παροχές και ν’ αποκαταστήσουμε και να βελτιώσουμε το Σύστημα Υγείας. Υγεία και Παιδεία παρέχονται δωρεάν και δεν αποτελούν αντικείμενα κερδοσκοπίας.
   Η Παιδεία στην υπηρεσία της κοινωνίας είναι η πιο παραγωγική επένδυση. Ο ελληνικός πολιτισμός μας επιτρέπει να κάνουμε την πατρίδα μας ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Μεσογείου και του κόσμου.

Για μια πολιτική απελευθέρωσης
    
Για τη σημερινή μας κατάσταση έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι μεθόδευσαν την επιβολή των μνημονίων (ΠΑΣΟΚ), όσοι ψήφισαν τα πρώτα μνημόνια (Καρατζαφέρης, Ντόρα) και όσοι προσχώρησαν στη συνέχεια (Ν.Δ., ΔΗMAP). Οι δυνάστες μας, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, κατασκευάζουν διαδοχικές κυβερνήσεις (Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμμένου, Σαμαρά) με την ίδια πολιτική. Το κακό είναι ότι και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Αν. Έλ.) υποστηρίζει την παραμονή μας στην Ε.Ε. (ακόμη και τώρα που η Ε.Ε. αποτελεί δύναμη κατοχής) και κάνει προτάσεις, από τις οποίες (ό­φειλε να γνωρίζει ότι) καμιά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όσο παραμένουμε ως μέλος της Ε.Ε. Τέλος, το ΚΚΕ και άλλες ιδεολογικά συγγενείς του δυνάμεις, ε­νώ κατακρίνουν (ορθώς) το σημερινό σύστημα, στη θέση του οραματίζονται μια κοινωνία ανελεύθερη και μονοκομματική, γι’ αυτό λειτουργούν διχαστικά.
   Ο τόπος μας τούτη την ώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο κίνημα για την εθνική και κοινωνική μας απε­λευθέρωση, που βεβαίως δεν μπορεί να εκφραστεί από κανέναν από τους πολιτικούς χώρους που κυ­ριαρχούν μέχρι τώρα στην πολιτική μας ζωή. Στη συγκρότησή του καλούμε τον ελληνικό λαό εμείς, παλιοί αγωνιστές, που δε δεχθήκαμε ποτέ να υπηρε­τήσουμε το ένοχο πολιτικό σύστημα, ενταγμένοι σε συλλογικότητες ή όχι, και νέοι άνθρωποι, που βλέ­πουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε ως λαός και αρνούμαστε να δεχθούμε το ζοφερό μας παρόν και το ακόμη ζοφερότερο μέλλον που μας επιφυλάσσει η νέα Κατοχή. Είναι δεδομένο ότι στον αγώνα μας αυτό δε θα έχουμε την ενίσχυση των οικονομικά ισχυρών, ούτε των μεγάλων ΜΜΕ, που οι ισχυροί ελέγχουν. Έχουμε, όμως, τις αγωνιστικές παραδόσεις του ελληνικού λαού και το δίκιο με το μέρος μας. Κι αυτά καμιά ένοχη εξουσία δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει.

[Οι θέσεις που αναφέρονται συνοπτικά στο φυλλάδιο αυτό θα παρουσιαστούν πιο αναλυτικά στην εκδήλωση στην οποία σας προσκαλούμε.
Για επικοινω­νία: τηλ. 210-2634312, 6973602141, 210-2693627, 6934547554
Τηλ. Πολιτιστικού Κέντρου 210-2637395, 210-2613899]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.