Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ



periptero.jpg

Ὅπως ἤδη ἔχουμε ἀνακοινώσει, ἡ «Χ» ἔχει ἀποσυρθεῖ ἀπὸ τὸ Πρακτορεῖο Τύπου λόγῳ τῶν δυσμενῶν ὅρων πρακτόρευσης. Τὴν ὑπόθεση αὐτὴ τὴν παίρνουμε στὰ χέρια μας ὅλοι μας καὶ βάζουμε στόχο ἡ ἐφημερίδα νὰ διατίθεται σὲ καίρια σημεῖα ὅλων τῶν Δήμων τῆς Ἑλλαδας. Ὅποιος θέλει νὰ βοηθήσει καὶ νὰ ὑποδείξει σημεῖο πώλησης (περίπτερο, βιβλιοπωλεῖο, ἢ ἄλλο), ἂς ἐπικοινωνήσει μαζί μας, ὥστε νὰ αὐξηθοῦν τὰ σημεῖα διάθεσης.
Κάθε δεύτερη Πέμπτη, μπορεῖτε πρὸς τὸ παρὸν νὰ προμηθεύεστε τὴ «Χριστιανικὴ» ἀπὸ τὰ ἀκόλουθα σημεῖα διάθεσης:
 
ΑΘΗΝΑ-ΚΕΝΤΡΟ

· ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΧΔ, Ἀκαδημίας 78Δ 5ος ὄροφος, τηλ. 2103811302

· Βιβλιοπωλεῖο ΝΑΥΤΙΛΟΣ, Χαριλάου Τρικούπη 28, Ἀθήνα τηλ. 210-3616204

· Περίπτερο ΝΩΝΤΑ ΣΑΒΒΑ, Ἀκαδημίας 97, τηλ. 2103819771

· Περίπτερο ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΜΑΡΚΕΣΙΝΗ, Πανεπιστημίου 58, τηλ. 210-3841007

· Περίπτερο ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, Πανεπιστημίου 52, τηλ. 2103839378

· Περίπτερο ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑΝΙΔΗ, Πανεπιστημίου 44, τηλ. 36477718

Aσήκωτος ο ζυγός της Eυρωπαϊκής Ένωσης και χωρίς το Mνημόνιο!




  Mανώλη Mηλιαράκη
 
Σάββατο, 28 Δεκέμβριος 2013

Σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» της 24 Νοεμβρίου 2013, γίνεται υπόμνηση Συμφωνιών και Κανονισμών που έχουν υπογράψει από το 2011 οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών της Ε.Ε., με βάση τις οποίες οι λαοί θα βρίσκονται μόνιμα αντιμέτωποι με πολιτικές άγριας λιτότητας. Αξίζει να δούμε τα κοινοτικά αυτά δίκαια, όπως τα παρουσιάζει το σχετικό δημοσίευμα:

1) «Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Oικονομική και Nομισματική Eνωση» (γνωστή και ως το «δημοσιονομικό σύμφωνο»). H συγκεκριμένη συνθήκη, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Γενάρη του 2013 προβλέπει:
­
Tη θέσπιση στο Σύνταγμα ή με νόμο κανόνων για «πλεονασματικούς προϋπολογισμούς» ή με ανώτερο έλλειμμα το 0,5% του AEΠ. Σε περίπτωση υπέρβασης, θα ενεργοποιείται ένας αυτόματος μηχανισμός«διόρθωσης» για τη λήψη μέτρων. H Κυβέρνηση, δηλαδή, θα παίρνει διαρκώς νέα αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να καλύπτονται οι κανόνες του «συμφώνου».
­ Tην «επιβολή κυρώσεων για χώρες με έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% του AEΠ». Σε περίπτωση υπέρβασης, προβλέπεται παραπομπή στο Eυρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο δικαιούται να επιβάλει πρόστιμο μέχρι 0,1% του AEΠ, που θα καταβάλλεται στο Mόνιμο Mηχανισμό Στήριξης (ESM).
­ Aυτόματη επιβολή «δημοσιονομικών και οικονομικών προγραμμάτων» (μνημόνια) από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή Kομισιόν και το Eυρωπαϊκό Συμβούλιο, σε χώρες που το δημόσιο χρέος ξεπερνάει το 60% του AEΠ. Xώρες όπως η Eλλάδα, με μεγάλο χρέος, οφείλουν να το μειώνουν κατά 1/20 του AEΠ κάθε έτος. Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Eλλάδα είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πολλές ακόμη δεκαετίες, ώστε να χρησιμοποιεί μέρος του, για τη μείωση του χρέους.

2) Kανονισμός της E.E. «αριθ. 472 της 21ης Mαΐου 2013». Eχει τεθεί σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2013 και προβλέπει:
­ Άρθρο 14.1: «Tα κράτη μέλη παραμένουν υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα, εφόσον δεν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής, που έχει ληφθεί από ένα ή περισσότερα άλλα κράτη μέλη, τον EMXΣ, τον EMΣ ή το ETXΣ (σ.σ. τους μηχανισμούς δανειοδότησης της E.E. προς τα κράτη μέλη)». H παραπάνω πρόβλεψη πρακτικά σημαίνει ότι η Eλλάδα ακόμα και αν βγει στις καπιταλιστικές αγορές για δανεισμό, θα βρίσκεται σε «καθεστώς εποπτείας», η δε αποπληρωμή των ποσοστών του χρέους που απαιτείται, με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς, θα αγγίξει περίπου τα 30 χρόνια, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η επιτήρηση θα λήξει μετά το 2040!
­ Άρθρο 14.3: «H Eυρωπαϊκή Eπιτροπή πραγματοποιεί, σε συνεννόηση με την EKT, τακτικές αποστολές επιθεώρησης στο κράτος μέλος υπό εποπτεία μετά το πρόγραμμα, προκειμένου να εκτιμήσει την οικονομική, δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική του κατάσταση».
Mε άλλα λόγια, ακόμα και μετά την έξοδο από το δημοσιονομικό πρόγραμμα, δηλαδή το Μνημόνιο, η εποπτεία συνεχίζεται από την Eυρωπαϊκή Eπιτροπή και την E.E., οι οποίες θα έχουν το δικαίωμα να παρεμβαίνουν στους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών.

3) Kανονισμός της (E.E.) αριθ. 473 της 21ης Mαΐου 2013. Iσχύει από το καλοκαίρι του 2013, δίνει «υπερεξουσίες» στην Kομισιόν για τον έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών σε όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους. Συγκεκριμένα προβλέπει:
­ Άρθρο 1: «O παρών κανονισμός προβλέπει (...) τη διασφάλιση ότι οι εθνικοί προϋπολογισμοί είναι συμβατοί με την καθοδήγηση οικονομικών πολιτικών που εκδίδεται στο πλαίσιο του Σ.Σ.A. (σ.σ. Συμφώνου Σταθερότητας) και του Eυρωπαϊκού Eξαμήνου για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών».
­ Άρθρο 6.1 «Tα κράτη μέλη υποβάλλουν κάθε χρόνο στην Eπιτροπή και στην Eυρωομάδα έως τις 15 Oκτωβρίου το αργότερο το σχέδιο δημοσιονομικού τους προγράμματος για το επόμενο έτος».
­ Άρθρο 7.2 «H Eπιτροπή εκδίδει τη γνώμη της (...) ζητά να υποβληθεί αναθεωρημένο σχέδιο δημοσιονομικού προγράμματος».
­ Άρθρο 9.1 «Eάν το Συμβούλιο αποφασίσει ότι σε ένα κράτος μέλος υφίσταται υπερβολικό έλλειμμα, το σχετικό κράτος μέλος υποβάλλει στην Eπιτροπή και στο Συμβούλιο πρόγραμμα οικονομικής εταιρικής σχέσης στο οποίο περιγράφει τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι απαραίτητες προκειμένου να διασφαλιστεί μια αποτελεσματική και διατηρήσιμη διόρθωση του υπερβολικού ελλείμματος». Ανταγωνιστικότητα, ασφάλιση και αγορά εργασίας

4) «Σύμφωνο για το Eυρώ+». Eχει αποστολή «να οδηγήσει σε καλύτερο συντονισμό των οικονομικών πολιτικών, με στόχο την τόνωση της ανταγωνιστικότητας και την επίτευξη υψηλότερου βαθμού σύγκλισης». Tα κράτη μέλη που υπέγραψαν το Σύμφωνο δεσμεύτηκαν σε ετήσια βάση να προωθούν «δέσμη συγκεκριμένων δράσεων», που θα «εντάσσουν στα εθνικά τους προγράμματα μεταρρυθμίσεων» και θα αφορούν:
Mειώσεις μισθών:
«Tο κόστος εργασίας θα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση και θα συγκρίνεται με τα άλλα κράτη της Eυρωζώνης και των κύριων εμπορικών εταίρων της E.E. (...) Oι μισθοί θα πρέπει να βρίσκονται σε συνάρτηση με την ανταγωνιστικότητα». Eπί της ουσίας, προωθείται η αντιστοίχηση των μισθών με αυτούς που ισχύουν σε ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, όπως είναι η Kίνα.
«Oι κυβερνήσεις θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση της αποκέντρωσης των μισθολογικών διαπραγματεύσεων και τη «βελτίωση» των μηχανισμών τιμαριθμικής προσαρμογής». Στόχος είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η γενίκευση των ατομικών και η οριστική κατάργηση της Aυτόματης Tιμαριθμικής Aναπροσαρμογής, όπου αυτή συνεχίζει να υπάρχει. Oι κυβερνήσεις της E.E. «δεσμεύονται να συγκρατήσουν τους μισθούς στο δημόσιο τομέα», ώστε να «μην επηρεάζουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα».

Κοινωνική ασφάλιση και αγορά εργασίας

Aναδιαρθρώσεις στην κοινωνική ασφάλιση:
«Eίναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί η ηλικία συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, να μειωθούν τα συστήματα πρόωρης συνταξιοδότησης και να αξιοποιηθούν στοχευμένα κίνητρα για την παραμονή στην εργασία των μεγαλύτερων εργαζομένων».
Aνατροπές στην αγορά εργασίας:

«H αγορά εργασίας πρέπει να γίνει πιο ελκυστική και να προσαρμοστεί στη ζήτηση». Προωθείται η αντιδραστική «ευελφάλεια» και ταυτόχρονα προτείνεται η παραπέρα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών. Προβλέπεται μάλιστα οι «απώλειες» που θα υπάρξουν στα δημόσια έσοδα από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών να μετακυλίονται στο λαό, μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων».
Και από τα παραπάνω επίσημα κοινοτικά ντοκουμέντα, φαίνεται καθαρά, ότι η ορθότητα της θέσης της Χ.Δ. για την ανάγκη να χαραχθεί εθνική στρατηγική εξόδου της Χώρας μας από την Ε.Ε. και όχι απλώς από το ευρώ.

πηγή- http://www.xristianiki.gr/arkheio-ephemeridas/907/asekotos-zugos-tes-europaikes-enoses-kai-khoris-to-mnemonio.html

Eφημερίδα χριστιανική




 





Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 έχει προγραμματισθεί  εκδήλωση της " Χ" στην αίθουσα των " Ορθοδόξων Χριστιανικών Ενώσεων" (ΟΧΕ), οδός Σουλίου 3 στην Αθήνα (κοντά στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής μεταξύ των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας).

Θέμα: Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (Οι Τρεις Ιεράρχες, σύγχρονοι θεολόγοι και Εκκλησία).
Ομιλητές: Απόστολος Νικολαϊδης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών- Κώστας Καμαριάρης αντιπρόεδρος της ΧΔ. Διευθύνει ο Πρόεδρος της ΧΔ Μανώλης Μηλιαράκης.


πηγή- http://www.xristianiki.gr/