Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

OI EPΓAΣIEΣ THΣ K.E. THΣ X.Δ. Aγωνιστικό κάλεσμα


Τρίτη, 12 Ιούλιος 2011

Διακήρυξη της X.Δ. προς τον Eλληνικό Λαό ενέκρινε η Σύνοδος της K.E. που συνήλθε στις 28 Mαΐου στην Aθήνα, όπως είχε προγραμματιστεί. Tο Σχέδιο Διακήρυξης, που είχε συντάξει το Π.Γ., διαμορφώθηκε στην K.E. μετά από διεξοδική συζήτηση, στην οποία πήραν μέρος σχεδόν όλοι οι Σύνεδροι, με τις προτάσεις τους. Tο τελικό κείμενο της Διακήρυξης συντάχθηκε από το Π.Γ., το οποίο ενσωμάτωσε τις προτάσεις και παρατηρήσεις των μελών της K.E., που εγκρίθηκαν από αυτή. Oλόκληρο το κείμενο της Διακήρυξης δημοσιεύεται στο φύλλο αυτό της «X» και αποτελεί την εισήγηση της K.E. προς το Z’ Tακτικό Συνέδριο της X.Δ. H K.E. αποφάσισε το Z’ Συνέδριο να γίνει προς το τέλος Oκτωβρίου 2011 σε τόπο που θα καθοριστεί από το Π.Γ. Στην K.E., επίσης, έγινε συζήτηση για την «XPIΣTIANIKH» και την ιστοσελίδα της στο διαδίκτυο. Nα σημειωθεί ότι η ιστοσελίδα αυτή που έχει μέχρι τώρα κάπου 800.000 επισκέψεις, συντηρείται όχι από κάποιον αμειβόμενο επαγγελματία, αλλά με αξιέπαινη εθελοντική προσφορά αδελφών της Aθήνας και Θεσσαλονίκης. Στην αρχή των εργασιών της K.E. ο πρόεδρος της X.Δ. Mανώλης Mηλιαράκης παρουσίασε τον απολογισμό πεπραγμένων και τους άμεσους στόχους της X.Δ. και ο ταμίας, Γεώργιος Σέμπος, τον οικονομικό απολογισμό και τον οικονομικό προϋπολογισμό. O πρόεδρος της X.Δ. τόνισε ότι στους άμεσους αγωνιστικούς στόχους του Kινήματος της X.Δ. περιλαμβάνονται: H επιτυχία του Z’ Tακτικού Συνεδρίου με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλυτέρου αριθμού συνέδρων. H διάδοση της έκδοσής μας, «MNHMONIO H YΠOΘHKEYΣH THΣ EΛΛAΔAΣ», που αποτελεί την πιο έγκυρη πηγή υπεύθυνης πληροφόρησης για την ουσία της πολιτικής του MNHMONIOY. Tο βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί και να μελετηθεί από κάθε ενεργό πολίτη, είπε. H οργανωτική ανασυγκρότηση της X.Δ., ώστε να συμμετέχει ως Kίνημα ενεργά στους κοινωνικούς και πολιτικούς στίβους. H K.E. ενέκρινε τους απολογισμούς και τον προγραμματισμό. Tο Π.Γ. καλεί τα μέλη και τους φίλους της X.Δ., τους συνδρομητές της «X» και κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας να μελετήσει τη Διακήρυξη και να καταθέσει τις σκέψεις, προτάσεις, αντιπροτάσεις και προβληματισμούς του, ώστε το τελικό κείμενο να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρες. Kαλεί, επίσης, όλους μας να ενισχύσουμε οικονομικά το Kίνημα και την εφημερίδα του για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις των καιρών.

ΠΗΓΉ-HTTP//:WWW.XRISTIANIKI.GR

ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



Το τρέχον φύλλο
http://www.xristianiki.gr/

ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΣΤΑΧΥ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ





«…Η γιορτή αυτή στην Ορθοδοξία αποτελεί ένα δεύτερο Πάσχα…»


Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ


«Τὴ ΙΕ' τοῦ αὐτοῦ μηνός, μνήμη τῆς πανσέπτου Μεταστάσεως τῆς ὑπερενδόξου Δεσποίνης ἡμῶν καὶ ἀειπαρθένου Μαρίας»


Όπως είναι γνωστό, επάνω από το Σταυρό ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, έδωσε εντολή και την Παναγία μητέρα του παρέλαβε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στο σπίτι του, όπου διέμεινε μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τη μητέρα του Σαλώμη, συγγενή της Θεοτόκου.

Όταν δεν ήλθε η στιγμή να τελειώσει την επίγεια ζωή της, άγγελος Κυρίου της το έκανε γνωστό τρεις μέρες πιο πριν ότι πρόκειται να γίνει η μετάστασή της από τη γη στον ουρανό.

Πήγε τότε ο Άγγελος και της είπε: «Αυτά λέγει ο Υιός σου: είναι καιρός να παραλάβω τη μητέρα Μου κοντά Μου. Γι’ αυτό να μην ταραχθείς, αλλά δέξου το μήνυμα με ευφροσύνη, επειδή μεταβαίνεις σε ζωή αθάνατη».

Μόλις το άκουσε η Θεοτόκος, χάρηκε πολύ και από τον πολύ πόθο της να μεταβεί στον μονογενή Υιό της, ανέβηκε με βιασύνη και προθυμία στο Όρος των Ελαιών για να προσευχηθεί, διότι είχε αυτή τη συνήθεια, να ανεβαίνει συχνά σ’ αυτό το όρος. Τότε ακολούθησε θαύμα παράδοξο. Όταν ανέβηκε εκεί η Θεοτόκος, έκλιναν την κορυφή τους τα δέντρα, σαν να ήταν έμψυχα και λογικά, και την προσκύνησαν και έτσι έδειξαν το σεβασμό τους και τίμησαν την Κυρία και Δέσποινα του κόσμου.

Αφού προσευχήθηκε αρκετά η Πανάχραντη, επέστρεψε στην οικία της. Άναψε φώτα πολλά, ευχαρίστησε τον Θεό και κάλεσε τις συγγενείς και τις γειτόνισσες. Στη συνέχεια, ετοιμάζει όλα τα απαραίτητα για τον ενταφιασμό της. Φανερώνει και στις άλλες γυναίκες τα λόγια που της είπε ο Άγγελος για της εις τους ουρανούς μετάστασή της και σαν απόδειξη των λόγων της, δείχνει το χαροποιό και νικητικό σημείο, που της έδωσε ο Άγγελος, ένα κλαδί φοίνικα.

Οι καλεσμένες γυναίκες, μόλις άκουσαν αυτό το λυπηρό μήνυμα, άρχισαν τους θρήνους και έπειτα παρακαλούσαν την Παναγία να μη τις αφήσει ορφανές. Και η Θεοτόκος τις βεβαίωσε ότι, αφού μετασταθεί στους ουρανούς, θα φυλάει όχι μόνον αυτές αλλά και όλο τον κόσμο. Με τέτοια παρηγορητικά λόγια στάματησε την υπερβολική λύπη τους.

Η παράδοση αναφέρει ότι την τρίτη ημέρα από την εμφάνιση του αγγέλου, οι Απόστολοι δεν ήταν όλοι στα Ιεροσόλυμα, αλλά σε μακρινούς τόπους όπου κήρυτταν το Ευαγγέλιο. Τότε ξαφνικά νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε όλους μπροστά στο κρεβάτι, όπου ήταν ξαπλωμένη η Θεοτόκος και περίμενε την κοίμησή της.

Μαζί με τους Αποστόλους ήρθε και ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο Απόστολος Τιμόθεος και οι λοιποί θεόσοφοι ιεράρχες. Όλοι αυτοί, μόλις έμαθαν την αιτία για την οποία συνάχθηκαν αιφνιδίως και παραδόξως, έλεγαν στην Θεοτόκο: «όσο σε βλέπαμε, Δέσποινα, να ζεις και να μένεις στον κόσμο, παρηγορούμεθα σαν να βλέπαμε τον Υιόν σου. Επειδή όμως τώρα με τη βουλή του Υιού σου και Θεού μεταβαίνεις στα ουράνια, γι’ αυτό καθώς βλέπεις θρηνούμε και δακρύζουμε, αν και από την άλλη χαιρόμαστε για όσα θαυμαστά σου έγιναν». Τότε η Θεοτόκος τους αποκρίθηκε: «Μαθητές του Υιού μου και Θεού, μην κάνετε πένθος και λύπη τη χαρά μου».

Όταν ειπώθηκαν αυτά τα λόγια φτάνει και ο Απόστολος Παύλος. Έπεσε στα πόδια της Θεομήτορος, την προσκύνησε και την εγκωμίασε με πολλά ουράνια εγκώμια: «Χαίρε, ω Μήτερ της ζωής, διότι αν και δεν έζησα σωματικώς κοντά στον Υιό σου, βλέποντας όμως εσένα, νόμιζα ότι έβλεπα Εκείνον».

Μετά αποχαιρετά όλους, ξαπλώνει πάνω στο νεκροκρέββατο, σταύρωσε τα χέρια της, προσφέρει δεήσεις και ικεσίες στον Υιό της για τη σύσταση και την ειρήνη όλου του κόσμου, γεμίζει τους Αποστόλους και ιεράρχες από την ευλογία του Υιού της που δίνεται απ’ αυτήν στους ανθρώπους, και έτσι αφήνει στα χέρια του Υιού της και Θεού την ολόφωτη και παναγία ψυχή της.

Τότε ο κορυφαίος των Αποστόλων Πέτρος άρχισε να λέει στην Θεοτόκο επιτάφια εγκώμια, ενώ οι άλλοι Απόστολοι σήκωσαν το νεκροκρέβατο. Άλλοι προπορεύονταν βαστάζοντας λαμπάδες και ψάλλοντας ύμνους και άλλοι ακολουθούσαν ως το τάφο το σώμα της Θεομήτορος. Ακούγονταν και Άγγελοι από τον ουρανό που έψαλλαν και γέμιζαν τον αέρα οι μελωδίες τους.

Όλα αυτά μην υποφέροντας να βλέπουν και να ακούν οι άρχοντες των Ιουδαίων, παρεκίνησαν κάποιους από το λαό και τους έπεισαν να παρεμποδίσουν την πομπή. Όμως η θεία δίκη πρόφτασε και παίδεψε τους τολμήσαντας με το να τους τυφλώσει.

Έπειτα οι έφτασαν οι Απόστολοι στη Γεσθημανή, ενταφίασαν το πάναγνο σώμα της Θεοτόκου και περίμεναν εκεί τρεις μέρες ακούγοντας ακαταπαύστως σε όλο αυτό το διάστημα τους ύμνους και τις μελωδίες των αγίων Αγγέλων.

Μετά από τρεις ημέρες, άνοιξαν τον τάφο και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η Παναγία αναστήθηκε σωματικά και αναλήφθηκε στους ουρανούς. Και βέβαια όλη η ανθρωπότητα, με ευγνωμοσύνη για τις πρεσβείες της στο Σωτήρα Χριστό, αναφωνεί: «Χαίρε, ω Μήτερ της ζωής».

Η υπεραγία Θεοτόκος είναι ο πραγματικός οδηγός, για όσους θέλουν ν’ ανυψώνονται προς τον Θεό. Έργο της είναι να πρεσβεύει στον Τριαδικό Θεό για όλους τους ανθρώπους. Για μας τους ορθοδόξους η Θεοτόκος είναι η «ακαταίσχυντος προστασία και η αμετάθετος προς τον ποιητή μεσιτεία».

Δίκαια μπορούμε να αποθέσουμε τις ελπίδες μας προς την υπεραγία Θεοτόκο αφού, κατά τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, «κανένα άλλο κτίσμα στον κόσμο δεν αγάπησε ποτέ τόσο πολύ τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού, ούτε συμμορφώθηκε τόσο στο θέλημά Του όσο η Παναγία Μητέρα του».Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τιμή προς την Παναγία ανάγεται στον Υιό της, κατά τον άγιο Ιωάννη το Δαμασκηνό.

«ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΣΧΑ»

«…Ο Χριστιανός φεύγει από τον κόσμο αυτό, πλαισιωμένος από τη Στρατευομένη Εκκλησία ενώ στην αντίπερα όχθη τον υποδέχεται η Θριαμβεύουσα Εκκλησία. Αν η έξοδος ενός απλού μέλους της Εκκλησίας από τον κόσμο τούτο είναι εκκλησιαστικό γεγονός, η Έξοδος της Πρώτης μέσα στην Εκκλησία, της Θεοτόκου, ήταν κατ’ εξοχήν εκκλησιαστικό γεγονός. Απήχησις της αλήθειας αυτής είναι ο πάνδημος εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η γιορτή αυτή στην Ορθοδοξία αποτελεί ένα δεύτερο Πάσχα…»


Ευθυμίου Στύλιος
(«Η Πρώτη»)


Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.xfe.gr


Ο τορπιλισμός του καταδρομικού Έλλη




15-08-2010



Ο Δεκαπεντάυγουστος εκτός από θρησκευτική εορτή αποτελεί και εθνική καθώς δίνει σε όλους του Έλληνες την ευκαιρία να τιμήσουν τους ήρωες του αντιτορπιλικού Έλλη που βυθίστηκε μετά από την ύπουλη ενέργεια των Ιταλών ανήμερα της γιορτής το 1940, ξεκινώντας την εποποιία του '40.

Ενώ το καταδρομικό του ελληνικού πολεμικού ναυτικού «ΈΛΛΗ» (παλαιού τύπου, ταχύτητας 20 κόμβων την ώρα, οπλισμού 2 πυροβόλων των 152 χλστμ., 4 των 102 χλστμ. και 2 των 76 χλστμ., εκτοπίσματος 2.115 τόν. και με πλήρωμα 232 άνδρες) ναυλοχούσε, με τον επίσημο μεγάλο σημαιοστολισμό του, στο λιμάνι του νησιού, με κυβερνήτη τον Πλοίαρχο Χατζόπουλο, δέχθηκε ξαφνική και απρόσμενη επίθεση, πριν προλάβει να προβάλει οποιαδήποτε αντίδραση.

Image

Τα γεγονότα είχαν εξελιχθεί ως εξής: Περί τις 8.30 το πρωί, και λίγο πριν αρχίσει η περιφορά της Εικόνας της Παναγίας, ακούστηκε ένας υπόκωφος συριγμός, από το βυθό της θάλασσας, που μέσα σε δευτερόλεπτα κατέληξε σε έκρηξη, στα ύφαλα του «ΈΛΛΗ». Κι ενώ το πλοίο τρανταζόταν από την πρώτη τορπίλη που το είχε πλήξει, βρέθηκε πνιγμένο στους καπνούς, με είκοσι μέλη του πληρώματος, που εκείνη τη στιγμή ήταν στο κατάστρωμα, στη θάλασσα. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη τορπίλη, που τίναξε τα νερά του λιμανιού σε ύψος 30 μ., κι ύστερα τρίτη, που έπληξε την προκυμαία. Το σκάφος, βαρύτατα τραυματισμένο στο κέντρο, είχε τη χαριστική του βολή από την προκληθείσα έκρηξη του λεβητοστασίου του, το οποίο και μετέδωσε τη φωτιά σε μεγάλο τμήμα του πλοίου. Το πλήρωμα πρόλαβε και έκλεισε μερικά στεγανά, αλλά, τελικά, το «ΈΛΛΗ» έλαβε κλίση προς τη μια πλευρά, γωνίας 10-15°.

Παρά τη σύγχυση που είχε προκληθεί, ο κυβερνήτης μπόρεσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να καθοδηγήσει το πλήρωμα προς τις επιβαλλόμενες ενέργειες, με τις οποίες και κατορθώθηκε να διασωθούν οι τραυματίες των μηχανοστασίων. Οι προσπάθειες, ωστόσο, κατάσβεσης της πυρκαγιάς και ρυμούλκησης του σκάφους δεν απέδωσαν, και το «ΈΛΛΗ», τελικά, βυθίστηκε, μια ώρα και ένα τέταρτο ακριβώς μετά την πρώτη βολή, και λίγα λεπτά μετά την εγκατάλειψη του, κατά διαταγή του κυβερνήτη, από το πλήρωμα.

Οι στιγμές ήταν δραματικές, το δε πλήθος που παρακολουθούσε την όλη τραγωδία από τη στεριά δεν ήξερε πώς να αντιδράσει και να βοηθήσει. Η πανηγυρική ατμόσφαιρα μεταβλήθηκε με μιάς σε βαρύ πένθος και η τελετή παρ’ ολίγο να ματαιωθεί. Στην Αθήνα, εξάλλου, η είδηση, που μεταδόθηκε αμέσως, όσο κι αν καταβλήθηκε προσπάθεια αποφυγής εντυπώσεων, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή. Ο πρωθυπουργός, πάντως, έδωσε αμέσως εντολή να συνεχιστεί η τελετή και να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη λιτανεία, για δε την επιστροφή των προσκυνητών απέστειλε ειδική νηοπομπή επιβατικών πλοίων με την προστασία των αντιτορπιλικών «Βασιλιάς ΓΕΩΡΓΙΟΣ» και «Βασίλισσα ΟΛΓΑ», υπό τον Αρχηγό Στόλου, Υποναύαρχο Καββαδία.

Ακολουθούν τα ονόματα των πεσόντων:

1. ΑΡΧΙΚΕΛΕΥΣΤΗΣ (ΠΥΡ) Π. ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

2. ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ (ΑΡΜ) Χ. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ

3. ΚΕΛΕΥΣΤΗΣ (ΜΗΧ) Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

4. ΥΠΟΚΕΛΕΥΣΤΗΣ Β' (ΜΗΧ) Ι. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ

5. ΝΑΥΤΗΣ (ΘΕΡΜ) Ι. ΑΝΕΤΣΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6. ΝΑΥΤΗΣ (ΘΕΡΜ) Γ. ΓΡΙΒΑΣ

7. ΝΑΥΤΗΣ (ΘΕΡΜ) Α. ΚΑΛΛΙΑΣ

8. ΝΑΥΤΗΣ (ΘΕΡΜ) Ι. ΜΠΟΝΟΣ

9. ΝΑΥΤΗΣ (ΘΕΡΜ) Δ. ΤΟΜΑΡΑΣ

10. ΝΑΥΤΗΣ (ΘΕΡΜ) Μ. ΠΕΤΤΑΣ

πηγή-Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

EYXAPIΣTΩ!!!!

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ






ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛOΝ


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Βασικές αρχές προστασίας των πολιτών, των οικισμών και του περιβάλλοντος (ιστορικού, δασικού, υδάτινου, αγροτικού) θεωρούμε τις ακόλουθες:

Α. Η φύση, τα δάση και ο υδάτινος πλούτος αποτελούν δημόσια αγαθά πρώτης ανάγκης για την επιβίωση, την υγεία, την ψυχαγωγία και την ασφάλεια των πολιτών, υπερτερούν κάθε ιδιωτικού συμφέροντος και προστατεύονται από την Πολιτεία.

Β. Βασικό μέλημα της Πολιτείας, των Δήμων, των Κοινοτήτων και των φιλο-περιβαλλοντικών οργανώσεων, αποτελεί η πολιτική προστασίας της φύσεως και η στρατηγική μέτρων πρόληψης από ανθρωπογενείς καταστροφές του περιβάλλοντος, ώστε να εντάσσονται, μαζί με την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας, στους ύψιστους σκοπούς του Κράτους.

Γ. Ενισχύονται, με κατάλληλη επιλογή και εκπαίδευση, οι υπηρεσίες φύλαξης των δασών και του υδάτινου πλούτου με προσωπικό και μέσα, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους να κλιμακώνονται οι εργασίες πρόληψης και οργάνωσης (διάνοιξη δασικών διαδρομών και οδών προσέγγισης, κλάδευση δέντρων και καθαρισμός χόρτων γύρω από τους δρόμους για περιορισμό της ανάφλεξης και ευκολία πρόσβασης, φυλάκια για άμεση παρακολούθηση και ειδοποίηση και, κατά το χρόνο πρόκλησης των πυρκαγιών, πυροσβεστικά οχήματα εξοπλισμένα και ακροβολισμένα σε καίριες θέσεις για άμεση επέμβαση).

Δ. Πλήρης σχεδιασμός δασοπροστασίας κατά νομούς και κοινότητες, με ασκήσεις ετοιμότητας για την κατάλληλη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων προστασίας και πυρόσβεσης (χώροι άντλησης ύδατος, δρόμοι πυροσβεστικών οχημάτων, επικουρικά οχήματα και μπουλντόζες, ομάδες επιφυλακής και επικουρίας, χώροι ασφάλειας πολιτών και απομάκρυνσης).

Ε. Αναθεώρηση επί το αυστηρότερο και εφαρμογή της νομοθεσίας για την τιμωρία των ενόχων καταπάτησης δημοσίων εκτάσεων (επικήρυξη ή εθνικοποίηση αμφισβητούμενων εκτάσεων, γκρέμισμα αυθαιρέτων ιδιωτικών κατοικιών σε δάση, καταδίκη των υπευθύνων πάσης φύσεως παράνομων αδειών οικοδομής κ.ά.).

ΣΤ. Ενιαίο συντονιστικό κέντρο σε εθνικό επίπεδο και πλήρες σχέδιο συνεργασίας δασικών υπαλλήλων, κοινοτικών εκπροσώπων και δασοπυροσβεστών σε τοπικό επίπεδο, με επιλογή των πιο ικανών και πεπειραμένων και αποφυγή κάθε κομματικής ή γραφειοκρατικής παρέμβασης, που αδυνατίζει το δυναμικό και την αποτελεσματικότητα των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ζ. Άμεση εφαρμογή σχεδίου αντιπλημμυρικών έργων μετά τις πυρκαγιές σε ορεινές δασικές εκτάσεις. Παράλληλη μέριμνα δημιουργίας μεγάλων δεξαμενών νερού σε κατάλληλους χώρους για μακρόπνοη εξοικονόμησή του σε περιόδους λειψυδρίας στο μέλλον.

Η. Η Ίδρυση ανεξάρτητου Υπουργείου Περιβάλλοντος, με παράλληλη καταγραφή και συνδρομή/ αξιοποίηση όλων των περιβαλλοντικών εθελοντικών οργανώσεων, με υπέρτατο σκοπό την προστασία της φύσης και την υπεράσπιση του δημόσιου εθνικού συμφέροντος υπέρ όλων των πολιτών.

Από το Π.Γ. της ΧΔ


ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Το τρέχον φύλλο
http://www.xristianiki.gr/


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗΣ



Γεννήθηκε το 1940 στο χωριό Καλλονή Ηρακλείου Κρήτης από πολύτεκνους γονείς αγρότες.

Σπούδασε, εργαζόμενος, στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Φυσικός.

Το 1961 γνωρίζεται με το κίνημα της ΧΔ και γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας (Ε.Χ.Ο.Ν), Νεολαίας της Χ.Δ .

Με δάσκαλό του στις αρχές και τις αξίες του Χριστιανικού Κοινωνισμού τον αείμνηστο Νίκο Ψαρουδάκη υπηρετούσε και υπηρετεί το κίνημα από όλα τα μετερίζια του.

Από το 1989 είναι πρόεδρος της ΧΔ, με αποφάσεις των Συνεδρίων της. Έχει πάρει μέρος σε Διεθνή Συνέδρια κατά του ρατσισμού του διεθνούς σιωνισμού και υπέρ απελευθερωτικών κινημάτων και αλληλεγγύης σε λαούς που αγωνίζονται κατά αυταρχικών καθεστώτων.

Μια ζωή προσηλωμένος στις αρχές της ΧΔ μάχεται με συνέπεια για:

· Την Κοινωνική Δικαιοσύνη

· Την υπεράσπιση των οικονομικά ασθενών

· Τη στήριξη της Οικογένειας και ιδιαίτερα της πολύτεκνης και των νέων ζυγαριών

· Το σεβασμό του περιβάλλοντος και την προστασία των ανυπεράσπιστων και κακοποιημένων από τους «ανθρώπους» ζώων

· Τα εθνικά μας Δίκαια και τις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού και της Ορθόδοξης Παράδοσής μας

Με την αρθρογραφία του στην ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ και με αντίστοιχες αγωνιστικές εκδηλώσεις πρωταγωνίστησε κατά:

· Της Συνθήκης Σεγκέν

· Της διαγραφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες

· Του βιβλίου Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού

· Του Σχεδίου Ανάν

Είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Υπεράσπισης του Αγώνα για Ελεύθερη Κύπρο (Σ.Ε.Υ.Α.Κ) και συνεργάζεται στενά με την Ένωση Κυπρίων Ελλάδος για το Εθνικό Θέμα της Κύπρου.